Archívum


Garabonciás Napok 2015

Idén 2015-ben szeptember 27. - október 2-ig kerül megrendezésre, a 24. Békéscsabai Garabonciás Napok, ami az ország legnagyobb középiskolás rendezvénye. A Gészi a Gyorsacél Lovagok párttal indul, jelölt: R. Nagy Valentin, kampányfőnökök: Bakonyi Dávid és Zahorán Bence. Célunk a középkori lovagokon keresztül bemutatni, a lovagiasság és a lovagi erények hiányát a mai társadalomban.
Az alábbi plakáton programjaikat olvashatjátok. Továbbá mindenkit várunk, 27-én 18:30-kor Vasárnap a Gészi elé a fáklyás felvonulás előtt.

Programjaink

Zahorán Bence
2015. szeptember 22.


Gólyatábor 2015

Idén is megrendezésre került a Gészis gólyatábor Augusztus 24-25-én. Ennek a rendezvénynek az volt a célja, hogy a leendő 9.-eseket összeismertessék, egyúttal ismerjék meg iskolájukat és leendő tanáraikat. A gólyák öt csapatra lettek osztva és minden csapat kapott kettő vagy három felsőbb évfolyamos vezetőt, akik a két nap folyamán vicces feladatokat találtak ki a számukra. Az első nap délutánján Wing Tsun™ Kung-Fu bemutató-oktatáson is kipróbálhatták magukat.

Fotó: BékésIfi.hu

Még délután az Angyalos kúthoz is sétát tettünk, ami alatt próbálták megtanulni az iskola indulóját. Másnapra virradva a hajnali órákban köszöntötték a napot és utána játszottak egy kicsit, ezek után egy kis csapatépítő logikai feladatokban vettek részt. Azután a reggelt tornával kezdték. A két nap alatt megfelelő étkezést kaptak. :) A folyadék bevitellel sem volt hiány, ebben pár segítő segítségükre is volt. A gólyák a tanévnyitóra fogadalmat is tanultak. A két nap után elégedetten távoztak haza és mesélték szüleiknek az élményeket.

Fotó: BékésIfi.hu

Komócsin Dóra
2015. augusztus 30.


Büszkék lehetünk!

Iskolánk Igazgatója, Maczik Mihály András úr, ma a városi pedagógusnap alkalmából vehette át, a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa elismerést. Bemutatásra került töretlen, magas színvonalú munkássága, melyre méltán lehet büszke Békéscsaba oktatási élete. A városháza dísztermében megrendezett ünnepségen városunk polgármesterétől, Szarvas Pétertől vehette át a díjat.
Az eseményen Kiss Tibor alpolgármester úr köszöntötte -többek között- iskolánk volt tanárát Tímár Károly urat nyugdíjba vonulása alkalmából.

A kép forrása: Csabai Mérleg Online
www.csabaimerleg.hu

Zahorán Bence
2015. június 2.

Alpesi Kalandtúra

Helyszín: Prabichl (Ausztria), Haus Erzberg vendégház
Időpontja: 2015.06.27-2015.07.01.
Utazás 9 fős kisbusszal.

A program:
1. nap (szombat): indulás Békéscsabáról Győrbe, szállás a főiskola kollégiumában. 2. nap (vasárnap): reggel indulás Győrből Ausztriába, érkezés várható ideje 11 óra. Délután Alpin park, ismerkedés a mászás alapjaival.
3. nap (hétfő): egész napos rafting (vadvízi evezés) túra.

4. nap (kedd): via ferrata túra (hegymászás) a Pfaffenstein Kletternen
5. nap (szerda): délelőtt hegyi gyalogtúra a Polsterre (2000m), délután indulás haza.

A túra költsége 35000 Ft +50 Euro, tartalmazza:
- útiköltség,
- szállás,
- fél panziós ellátás (vasárnapi vacsorától a szerdai reggeliig)
- via ferrata felszerelés,
- rafting,
- idegen vezetés.

Jelentkezni 20.000 Ft befizetésével június 7-ig lehet.

Tulkán Zsolt (20/34-74-920)

Zahorán Bence
2015. június 2.


I. Békéscsabai Városi Középiskolás Csocsóverseny

Idén először kerül megrendezésre az I. Békéscsabai Városi Középiskolás Csocsóverseny.
Az esemény a Békéscsabai Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola tornatermében bonyolódik le.
A szervezők a Gépész Diákszervezet (GDSZ), Gészi DSK, Csabagyöngye Kulturális Központ Patent Ifjúsági és Diákiroda valamint a Városi Diákönkormányzat, illetve a Dévaványai Csocsó Egyesület. A versenyre az összes, a városban megtalálható középiskola diákjait várjuk!

Kategóriák:

 • Nyílt Páros (egy iskolatársaddal alkoss 2 fős csapatot)
 • Nyílt Egyéni (mindenki egyénileg nevez)

Nevezés: díjtalan
Díjazás: mind a 2 kategóriában az első 3 helyezetteket részesítjük díjazásban (kupa, érem, oklevél, ajándékcsomag)
Szabályzat: mivel a játék igen komoly szabályrendszerrel rendelkezik, így kissé butított változata lesz érvényben – ami nagyon fontos, hogy nem szabad „pörgetni”, illetve az asztalt mozgatni, lökdösni, vagy a társaidat, ellenfeleidet zavarni semmilyen körülmények között - továbbá a kezdés nem bedobással, hanem „középkezdéssel” lesz megoldva (az kezd, aki a gólt kapta).
Lebonyolítás: Dupla kiesés (DKO) rendszerben fog zajlani – ahhoz hogy valaki elbúcsúzzon a versenytől két alkalommal kell kikapnia, egyszer az egyenes-, egyszer pedig a vigaszágon. A mérkőzések 1 szett 7 lőtt gólig tartanak majd, és aki hamarabb éri el a 7 lőtt gólt az megnyeri a mérkőzést.
Asztalok: eredetileg 3 db Garlando típusú asztal áll rendelkezésünkre, amennyiben extrém nevező létszám áll fenn, egy negyedik asztal is a helyszínre szállítható!
Jelentkezni KELL az iskolád DÖK vezetőjénél!

A szöveg forrása: Az esemény Facebook oldala
Csocsóverseny plakát
Az esemény plakátja

Zahorán Bence
2015. május 11.

Diáknapok 2015

A múlt héten került megrendezésre a Gésziben a Tavaszi Diáknapok rendezvénysorozat, mely számos eseményt foglalt magában. A legtöbb programot a stábok (10.C, 11.A, 11.B, 11.C, 12.C) szervezték, akik a diákok és a zsűri szavazatáért versengtek. Többek között ingyen büfé, táncosok, ének, popcorn, saját szervezésű vetélkedők segítették a voksok elnyerését.
Kedden elstartolt a 24 órás sport és késő délután megkezdődött a kampánycsapda. Ennek lényege, hogy a csapatok borítékokat keresnek a városban, és az azokban található feladványt megoldva juthatnak el a következő borítékhoz, szigorúan csak sétálva.

Rejtvényfejtés
Feladványfejtés a könyvtárban
Kép: Csóka Nataniel

Szerdán a szünetekben bemutatásra kerültek a kampányfilmek, melyeket mindenki nagy érdeklődéssel fogadott. Ezen a napon 14:00-kor befejeződött a focit, kosárlabdát, dartsot, csocsót és sakkot is tartalmazó 24 órás sport. Mindenki élményekkel tele és fáradtan ment haza aznap aludni.

A nyertes csapat
A nyertes csapat
Kép: Csóka Nataniel

Azonban, a hét korántsem ért véget még ekkor, ugyanis csütörtökön zajlott le az Angol nyelvi nap. Ekkor kvízeken vehettünk részt, filmes feladványokat oldhattunk meg, karaokézhattunk és kérdéseket tehettünk fel angol anyanyelvű vendégeinknek. A program lezárásaként pedig tombolasorsolás következett. A délután sem zajlott eseménymentesen, ugyanis a VII. Diamond Póker versenyen mérhették össze ügyességüket a jelentkezők. A verseny támogatója idén is természetesen, a Diamond Computer volt, amit ez úton is nagyon köszönünk!

Pókerverseny
Kép: Csóka Nataniel

A pénteki nap volt a Diáknapok megkoronázása. A tanulóknak körülbelül másfél óra állt rendelkezésükre, hogy szavazatukat leadhassák. A zsűri összesítette azokat és a kapott pontokat, majd nem sokkal 10 óra után, kihirdette az eredményt:

 1. Gyorsacél Lovagok - Kóti Péter
 2. FlashBack - Zahorán Bence
 3. Rewrite Rome - Mochnács Attila
 4. Suhancok - Bányai Balázs
 5. Beta 11 - Daniel János

A jelöltek
A jelöltek
Fotó: BékésIfi.hu - Sz. A.

Nem maradhatott el a hagyományos Pörköltfőző verseny sem, melyen idén is sokan indultak. Ám, nem csak pörkölt rotyogott bográcsban, hanem készült chilis bab, tárcsás hús, melegszendvics, grillcsirke is. A zsűri által legjobbnak ítélt „mesterművek” készítőit tortával jutalmazták.
Párhuzamosan a sütés-főzéssel, a sportpályán focimeccsek zajlottak, köztük a tanár-diák mérkőzés. Az aulában pedig vércukor-, és vérnyomásmérésre volt lehetőség. Ki lehetett próbálni a részeg szemüveget, továbbá stressz tesztet is ki lehetett tölteni, melyek után apró ajándékkal kedveskedtek a szervezők.

Összegezve, elmondhatjuk egy nagyon sűrű, mozgalmas, ugyanakkor élményekkel teli héten vagyunk túl. Reméljük mindenki jól szórakozott!

Finomság
Fotó: Csóka Nataniel

Zahorán Bence
2015. május 3.

Tavaszi Diáknapok

2015. április 21-e és 24-e között kerül megrendezésre a Gésziben, a Tavaszi Diáknapok elnevezésű rendezvénysorozat. A program keretében az induló osztályok jelölteket állítanak és kampányukon keresztül mutatják be a kapott témákat. Feladatuk továbbá az, hogy elnyerjék az iskola diákjainak szavazatait. Erre több lehetőségük is van, mint páldául egy műsor bemutatása Szerdán, a számukra kijelölt szünetben. A szavazásra Pénteken lesz lehetőség 7:30-tól 8:30-ig, az eredményeket, pedig 9:30-kor tudhatjuk meg. A programokat színesíti a 24 órás sport és a pénteki főzés, illetve sportnap.
Mozgalmas hét elé nézünk. Sok sikert kívánunk mindenkinek!

  A kapott témák:
 • 10.C - Ókori Róma
 • 11.A - Középkor
 • 11.B - Ókori Görögország
 • 11.C - '70-'80 évek Disco korszak
 • 12.C - Betyárok élete

Tavaszi Diáknapok

Zahorán Bence
2015. április 13.

VIP

Szerdán (2015. március 25.) került megrendezésre a VIP, azaz a Városi Ifjúsági Parlament, a Csabagyöngye Kulturális Központban. A rendezvényen közel kettőszáz tanuló vett részt, húsz iskolából és két kollégiumból. A tavaszi ülésen a GDSZ ismételten képviselte iskolánkat, hogy a korosztályunkat érintő témákról tájékozódhassunk.
A rendezvényt Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere nyitotta meg, ezt követően Kiss Tibor alpolgármesterrel egy ajándékot, mégpedig egy pattogatott kukorica készítő gépet adott át a DÖK tagjainak.
A megnyitót követően Medgyesi István rendőr őrnagy rövid előadását hallgathattuk meg, ezt követően bővebb információkat tudhattunk meg a LIKE-ról és Hoffmann Dániel az EBI (Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért) képviseletében mondott néhány szót, az egyesület jövőbeli terveiről.
Mindezek után, 12 szekcióra (Garabonciás, Tehetség, YOLO, Programszervezés stb.) osztva kötetlen hangvételben, jó hangulatban folytatódott a délelőtt és alkalmunk nyílt, a minket érintő témákban, megbeszélést folytatni a DÖK tagjaival.
Végezetül a záró plenáris ülésen, lehetőségünk volt, a még gyakran megdöbbentő kérdéseinket is föltenni, ezzel adva egy jó lezárást a VIP-nek.

(Hamarosan tájékoztatást adunk, a következő nagy diákrendezvényről, a Lézengő Ifjúság Kulturális Eseményéről a LIKE-ról. Addig is, ha kérdésetek van, forduljatok hozzánk bizalommal.)

VIP
A kép forrása: BékésIfi.hu - Bencsik Ádám

Zahorán Bence
2015. március 25.

Kori-túra Szegedre

IDEJE: 2015. március 8. (vasárnap).
INDULÁS: a GÉSZI elől 10:00-kor autóbusszal. Gyülekező 9:50-kor. (Legyél pontos, senkire nem várunk!)
A PROGRAM: 12:00-14:00 óráig korizás a szegedi műjégpályán.
A HAZAÉRKEZÉS VÁRHATÓ IDŐPONTJA: 16:00.
RÉSZVÉTELI DÍJ: 3000 Ft/fő, mely tartalmazza a belépő és a busz költségét.
A HELYSZÍNEN KORCSOLYA BÉRELHETŐ: 600 Ft/2 óra bérleti díjért.
Hozz magaddal diákigazolványt, TAJ kártyát, kesztyűt, váltó zoknit (hosszú szárút), váltó pólót!
Jelentkezni jan. 6-ig (péntek) a részvételi díj befizetésével lehet a Testnevelőknél.

Kori
Forrás: Web

Zahorán Bence
2015. március 05.

Szalagavató 2015

Szombaton (február 21.) került megrendezésre iskolánk Szalagavató ünnepsége. Helyszínül a Békéscsabai Jókai Színház szolgált, amit ezúton is nagyon köszönünk. A két felvonásos műsor hagyományosan a bécsi keringővel kezdődött, mindezek után az osztályok -név szerint: a 12.A osztály és Kis Ferenc Tanár Úr, a 12.B osztály és Fölker Csaba Tanár Úr, valamint a 13.C osztály és Czepó Mihályné Tanárnő- megkapták a szalagot. Az alsóbb évfolyamosok nevében Fórián Balázs köszöntötte a végzősöket, Kutas Márton pedig összefoglalta beszédében a négy, illetve öt évet és Maczik Mihály Igazgató Úr is ellátta jó tanácsokkal a diákokat. A tíz perces szünet után latin táncot láthattunk, majd az osztályok vidám műsoraira került sor. A táncokat ismételten Dóczi Zita Tanárnő koreografálta. Végezetül, nem maradhatott el, a közös éneklés sem. Egy biztos, maradandó emlék marad ez a szombat este.

Szalagavató 2015
Fotó: Mátyási Sándor

Zahorán Bence
2015. február 24.

Meeting

Figyelem GDSZ vezetők! Kedden (jan. 27.) délután kerül sor a nagy GDSZ gyűlésre, ahol megtörténik a tisztújítás és fontos kérdéseket fogunk megbeszélni. Találkozó: 14:15.

Zahorán Bence
2015. január 22.

Kellemes Ünnepeket!

Kedves Gészisek! Pénteken (dec. 19) elérkezünk az év utolsó tanítási napjához. Ez azt jelenti, hogy közeleg a Karácsony és az Újév. A Gépész Diákszervezet mindenkinek kellemes Ünnepeket kíván!
Ne feledjétek, Pénteken karácsonyi ünnepség, utána pedig, a már jól megszokott süteményezés! Reméljük minél többen kedveskedtek társaitoknak egy kis harapnivalóval.

Kellemes Ünnepeket!

Zahorán Bence
2014. december 17.

Jövőkép a Gésziben

Gyertek, hallgassátok meg november 26-án Mochnács Mihályt és Köles Zoltánt, valamint november 27-én Tömördi Pétert és Tobai Sándort, akiktől sok érdekes információt tudhattok meg a szakmákról, vállalkozásról, továbbtanulásról, elhelyezkedésről. Ha tanácstalan vagy és szeretnél tisztábban látni, gyere és kérdezd meg Őket.
Várunk minden érdeklődőt Szerdán (nov. 26.) és Csütörtökön (nov. 27.)!

Az esemény plakátja.

Zahorán Bence
2014. november 19.

Gólyanap 2014

Pénteken (október 10.) megrendezésre került a Gésziben az idei gólyanap. A gólyák vicces, ötletes műsorral készültek, amit természetesen mindenki nagyon élvezett. Ezek után megtörtént a beavatásuk, amiben érdekes számukra is vicces feladatokat kellett teljesíteniük pl.: lufi borotválás, egymás etetése, sminkelése stb…

Fotó: Komócsin Dóra
Fotó: Komócsin Dóra

Az avatás után az iskola összes osztálya meg mutathatta a tehetségét fociban és főzésben. Az egész udvart a finom ebédek illata és a szokásos családi hangulat árasztotta el. Most is volt olyan osztály, aki különleges étellel nevezett a versenyre pl.: tojásrántotta bográcsban. A délutáni órákban az eredményhirdetés is megtörtént, amelyen a győzteseket tortával és csokival díjazták.

Fotó: BékésIfi.hu - Bencsik Ádám
Fotó: BékésIfi.hu - Bencsik Ádám

Komócsin Dóra
2014. október 20.

Garabonciás napok 2014

A Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola 4 év után újra indult a Garabonciás napokon. A jelöltünk Zana Márk volt, de Őt reméljük már mindenki megismerte, kampányfőnökök Kutyik Yara és Bartolák György voltak, nevünk pedig G-ACE-I.

Fotó: BékésIfi.hu - Bencsik Ádám
Fotó: BékésIfi.hu - Bencsik Ádám

A csütörtökön 100 napja alakult stáb mindent megtett annak érdekében, hogy az iskolát képviseljük és eljuttassuk kampánycélunkat mindenkinek. Hátrányunkból megpróbáltunk előnyt kovácsolni, és így a 6. helyen végeztünk megelőzve a Békszit és a Vízműt! Első helyen az Andrássy végzett, nekik gratulálunk. Szép eredményeket értünk el a sportrendezvényeken is. Az iskola példás összefogást mutatott a fáklyás felvonuláson, ráadásul olyan iskolák is támogattak minket amelyek nem indultak, ezért nagy köszönet jár nekik.
Egy szó mint száz, sok tapasztalatot gyűjtöttünk ezen az egy héten és nagyon jól éreztük magunkat, véleményem szerint. Jövőre újult erővel, tapasztaltan fogunk nekivágni a Garának, ha minden jól megy. HAJRÁ GÉSZI!

Zahorán Bence
2014. október 03.

Évnyitó

Figyelem! Figyelem! Szeptember első napján újra kinyitja kapuit a Gészi, hogy elkezdődhessen a 2014/2015-ös tanév. A tanévnyitó ünnepség 8 órakor fog kezdődni a sportpályán, ahol az Igazgató Úr egyenként fogja köszönteni a 9. évfolyamosokat. El ne felejtsen mindenki megfelelő öltözetben megjelenni.
Reméljük mindenkinek jól telt a szünet és újult erővel kezd neki a tanulásnak.

Zahorán Bence
2014. augusztus 29.

Gólyatábor 2014

Rekordszámúan jelentkeztetek a 2014-es gólyatáborba. Már kevesebb, mint két hét van hátra, hogy a Gészi gólyái megtegyék első szárnycsapásaikat. Az előkészületek folyamatban, a pólók érkeznek, az üdítők bespájzolva. A suli lassan készen áll a táborra és a következő tanévre. De addig még van egy kis idő, élvezzétek ki a nyár hátralévő részét és készüljetek, mert az ősz is tartogat programokat, értem ez alatt a Csabai Garabonciás napokat, amelyen iskolánk is indul, de erről majd később. ;)

Ui.: A hálózsákot és a sportcipőt illetve melegítőt ne felejtsétek otthon!

Zahorán Bence
2014. augusztus 12.

25 év, 25 óra sport

Idén ünnepli iskolánk fennállásának 25. évfordulóját! Ennek alkalmából tanáraink, a diákok és az iskola volt igazgatói Gyulafalvi Ernő és Mochnács Mihály születésnapi ünnepségen vehettek részt az aulában. A rendezvényen természetesen Maczik Mihály igazgató úr is megjelent, továbbá Cégény Gyula tankerületi igazgató is megtisztelt minket. Az egykori igazgató urak beszédeikben visszatekintettek az itt töltött évekre. Maczik Mihály igazgató úr is összefoglalta gondolatait. Mindezek után vetítést láthattunk az elmúlt 25 év képeiből. Az ünnepségen vers, zongora-, és gitárjáték is elhangzott iskolánk tanulóinak előadásában. A műsor végeztével a vendégeket és az iskola dolgozóit egy közös koccintásra invitálták.

Eközben javában zajlott a 25 órás sport, amelyt iskolánk születésnapja alkalmából rendeztünk. A diákok többek között fociban és kosárlabdában indulhattak. A futball mérkőzések a sportpályán, a kosárlabda meccsek pedig a tornateremben zajlottak. Mindegyik csapat kitartóan küzdött. Fociban a 10.C, kosárlabdában a 11.A csapata nyert.

Zahorán Bence
2013/2014

Gólyatábor 2013

Idén, 2013-ban is megrendeztük iskolánkban a nagy múltra visszatekintő gólyatábort. Az idei évben a leendő kilencedikesekkel és a segítőkkel együtt összesen ötvenöten voltunk. A tábor során minden leendő kisgólya megismerhette az iskolát, ezzel megkönnyítve dolgukat a tanévkezdésnél kezdődő tájékozódásban. A különböző feladatok között a hagyománnyá vált gólyaműrepülés sem maradt el. A gólyák egymást alig-alig ismerve jó csapattá váltak és ügyesen oldották meg a rájuk bízott feladatokat. A kisebb, de főleg a nagyobb nehézségek ellenére jól helytálltak. Az első igen fárasztó nap után egy még fárasztóbb kelés következett, amikor a csapatok egy kis reggeli tornát végeztek a napsütésben (már ha a reflektor nevezhető napnak…). Ezután következett az éjszakai kincsvadászat, amelyen a tét nem más volt, mint visszafeküdni, aludni. Az esti pizza vacsora idén is nagy sikert aratott, bár a reggeli nem kapott osztatlan elismerést. A második napon különböző vetélkedők, előadások és persze az eredményhirdetés következett. Összegezve szervezői szemből és a jelenlévő kilencedikesektől visszahallva felejthetetlen két napot zártunk. Az idén is ugyanaz a véleményem, mint tavaly, bánhatja, aki nem jött el.

Kajla Brigitta, Rajtár AndrásCopyright © 2016. Minden jog fenntartva. geszi.gdsz@gmail.com